Burgemeester van Grave Lex Roolvink ambassadeur

Burgemeester Lex Roolvink, Grave

Burgemeester-van-Grave-Lex-Roolvink-door-Marc-Pluim.JPG

De burgemeester van Grave Lex Roolvink is ambassadeur – ‘symbolisch voorloper’ – geworden van de Walk of Wisdom. Hij is daarmee de zesde burgemeester van de elf gemeenten aan de route die ambassadeur is geworden. Een grote erkenning voor onze pelgrimsroute die op 21 juni wordt geboren als het beschouwende broertje van de Vierdaagse.

Grave ligt ongeveer halverwege op de 136 kilometer lange route van de Walk of Wisdom. Een oud garnizoensstadje direct aan de Maas met een kloosterdorp (Velp). In Velp staat het oudste klooster van de Kapucijnen in Nederland. Het klooster ligt direct aan de route en is een bezoek waard, niet alleen vanwege de cultuurhistorie maar ook vanwege de filosofie van Franciscus, de inspirator van de Kapucijnen.

Franciscus predikte in de Middeleeuwen de vrede in een tijd dat Europa in oorlog was met de islam. Hij ging zelfs op pelgrimstocht naar de sultan om in hem als broeder te herkennen, zoals hij alle schepselen in zijn Zonnelied bezong als broeders en zusters. De burgemeester heeft voor een dergelijke tocht waarschijnlijk geen tijd. Of hij er sympathie voor heeft, zullen we hem vragen tijdens onze openingsceremonie op 21 juni. De heer Roolvink heeft aangegeven daar waarschijnlijk bij aanwezig te zijn. 

Foto Marc Pluim.

Lees hier een interview met de burgemeester in de Gelderlander