Brievenboom geïnstalleerd bij het Dijkmagazijn Beuningen

De Boeken-en brievenboom bij het Dijkmagazijn Beuningen

Op de dag van zijn verjaardag en na twee jaar hard werken, installeerde vrijwilliger Kees Stegenga afgelopen zondag onze Boeken- en brievenboom bij het Dijkmagazijn Beuningen. Na afloop ruimden we een uur de Waalstranden op.

De boom is een variant op de boekenkastjes die je aan de weg ziet waar je een boek kunt ruilen of achterlaten. Het Dijkmagazijn kreeg in 2016 zo’n kastje cadeau in de vorm van een boom. Het kastje was in dermate staat van verval dat we aanboden de boom op te knappen. Het Dijkmagazijn is een van onze laatste plaatsen waar je een vogelringetje ophaalt.

De ‘opknapper’ werd pelgrim Kees Stegenga uit Nijmegen. Door omstandigheden en vooral ook een groots visioen – “het moet wel mooi worden!” – installeerde hij na twee jaar hard werken de boom, op de dag van zijn verjaardag. Hij trakteerde er ook nog soesjes bij. Een mooie manier om je verjaardag te vieren.

Brievenboom

Eigenwijs als we zijn, geven we de Boekenboom een eigen draai. Je kunt er namelijk behalve boeken ook brieven achterlaten. De brieven bevatten een fragment uit je favoriete boek of dichtbundel, voorzien van een korte toelichting. Wie de brief leest, schrijft er zijn naam bij en doet de brief weer terug in de boom. Zo groeit een boom vol inspiratie.

Interessant idee: pelgrims die de Walk of Wisdom lopen, kunnen voor vertrek een brief schrijven aan de boom met hun intentie voor de tocht. De Brievenboom staat bijna aan het eind van de route en het is dan spannend om terug te lezen wat je van tevoren in je hart en hoofd had.

Schrijf je brief aan:
Boeken- en brievenboom Dijkmagazijn Beuningen
Dijk 41
6641 LA Beuningen

Pelgrimsveter aan de Brievenboom

De brief is te lezen voor medepelgrims en passanten en je schrijft de brief dus voor een kleine groep van sympathisanten. Het kan natuurlijk dat je brief zomaar wordt meegenomen, maar wie weet heb je iemand ermee kunnen inspireren en vind je in de boom een verrassende, heel andere soort brief die je raakt…

Meer over het Dijkmagazijn: link.

Foto’s: Kees Stegenga uit Nijmegen post een brief. Carol Burgers, vrijwilliger van de bibliotheek Beuningen draagt de eerste brief voor. Zwerfafval opruimen aan de ruige Waalstranden. Pelgrimsveter aan de boom door Toos Dekker.