Ondernemer Bas Sanders voorloper

Bas Sanders gaat een pagina bijdragen aan het getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven en wordt zo voorloper van onze pelgrimsroute. Bas Sanders is ondernemer in duurzame innovatie en mede oprichter van de stichting Biomimicry NL.

Volgens de filosofie van Biomimicry wil Sanders bij de ontwikkeling van technologie gebruik maken van de intelligentie van de natuur. In de natuur zijn volgens deze filosofie `design` oplossingen voorhanden voor veel van de problemen van de huidige niet zo duurzame samenleving. De hele evolutie is binnen deze gedachte een soort design proces waarbij via trial-en-error over een periode van miljoenen jaren steeds nieuwe technieken worden getest die organismen in staat stellen te overleven.

De natuur heeft het gezichtsvermogen ontwikkeld, het gehoor, de reuk, de tast en het brein – dikke kans dat de natuur ons kan inspireren voor geniale oplossingen van allerhande problemen. Denk aan materiaal gebaseerd op spinrag en minstens zo sterk is als staal maar veel minder zwaar of energieregulatie geinspireerd op die van termietenheuvels, etc.

Sanders is een voorloper als het gaat om de samenleving van de toekomst en we zijn blij dat hij een pagina voor ons pelgrimsboek aanlevert om iets te vertellen over zijn inspiratiebron en levensbeschouwing.