450 man bij opening Walk of Wisdom – verslag en vooruitblik

Opening Walk of Wisdom door Ger Loeffen copyright

Eerste pelgrims uitgezwaaid

Openingsceremonie groot feest met 450 bezoekers

Op 21 juni was in de Nijmeegse Stevenskerk de opening van de Walk of Wisdom en presentatie van Seizoenen van het Leven: een hedendaags getijden- en pelgrimsboek.

Het werd een groot feest met 450 bezoekers en 71 pelgrims. ’s Avonds werden de pelgrims ingehaald op Huize Wylerberg met een bijzonder open podium. 

Foto boven: Manja Bente, symbolische eerste pelgrim, leidt pelgrims de kerk uit.
Door Ger Loeffen (copyright).

Succes! Hoe verder?

Met het succes komen ook de organisatorische uitdagingen. 

Walk of Wisdom is een vrijwilligersorganisatie. We konden openen dankzij 158 sponsors die 10,- of meer doneerden. Dank!

Meer dan de helft van ons streefbedrag(12.500,-) is binnen.

We zoeken nu sponsors voor de andere helft en voorfinanciering voor de icoon spelden in het startpakket. We kunnen ons nog slechts kleine bestellingen veroorloven met als gevolg vertraging in de levertijd en hoge stukprijs.

Steun of advies is van harte welkom! Mail [email protected]

Foto: burgemeester Bruls (Nijmegen) en Roolvink (Grave) delen de eerste spelden uit samen met Said Bouharrou, moskee bestuurslid. Door Saskia Janssen.

Niet op de foto: burgemeesters Van Eerd (Beuningen) en De Koning (Gennep). Willeke van de Wielen (Santiago pelgrim) en Daantje en Meijne Snoek (5 en 7 jaar) hielpen ook mee. 

Vacature penningmeester

Stichting Walk of Wisdom zoekt op korte termijn een ervaren penningmeester die het bestuur kan versterken. 

Bij voorkeur woonachtig in Nijmegen e.o., dienstbaar en flexibel van geest met het vermogen groot te denken en klein uit te voeren. 

Pelgrimsveter slaat aan
Pelgrims die de route lopen krijgen een schoenveter met een vogelringetje met inschrijfnummer en jaartal. In de elf gemeenten halen ze vogelringetjes op met de naam van de gemeenten. 

Foto: voor Heleen Litmaath en partner Martijn van Bergen werd de veter een symbool van verbondenheid. Ze vierden hun tien jaar samenzijn op de route. 

Opmerkelijk: de route blijkt de vorm te hebben van een vliegende vogel (link).

Walter Hamers, bestuursvoorzitter Vierdaagse Feesten als pelgrim van de Walk of Wisdom. Hamers liep op het thema vrijheid. Met routegids en icoon Pelgrim ontworpen door kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas.
Speciaal woord van dank voor Huis van de Binnenstad Nijmegen voor het sponsoren van de openingsceremonie. Warme woorden ook voor MHB stalen deuren en ramen en Pyschotherapie praktijk de Vrije Ruimte voor hun zeer royale sponsoring. Hoofdsponsor: Intermedi-art Kunstzaken uitgave en financiering Seizoenen van het Leven en voorfinanciering van onze routegids.