3.000e pelgrim en de meest eigen wijze Nederlander

,
Walk of Wisdom door Jan Alers

Walk of Wisdom, Jan Alers

In de eerste helft van 2018 schreven zich bijna 750 pelgrims in. Daarmee kwamen we vorige week op 3.000 inschrijvingen, iets meer dan een week na onze derde verjaardag. Heel erg mooi!

Om het succes te vieren, schrijven we een verkiezing uit voor de meest eigen wijze Nederlander 2018. Hierbij geldt onze eigen definitie van eigen wijs als selectiecriterium: de moed om je eigen weg te gaan en tegelijk verbinding te zoeken met de wereld om je heen.

Prijs en inzending

De meest eigenwijze Nederlander 2018 krijgt een 33cm stalen beeld van ons symbool Pelgrim, ontworpen door Huub en Adelheid Kortekaas ter waarde van €999,-. Tipgever van de winnende kandidaat krijgt het 3.000e startpakket voor de Walk of Wisdom, ons ‘pad van je eigen wijsheid’.

Tot 10 september kun je een kandidaat eigen wijze Nederlander tippen via [email protected]. Voorzie de mail van een duidelijke motivatie die past binnen de gegeven definitie. Het gaat ons om aantoonbare keuzes van iemand in het tijdvak 21 juni 2017 tot en met 21 juni 2018. Een jury beoordeelt de kandidaten.

De vragen van de jury: in hoeverre was de keuze (1) ‘eigen,’ d.w.z. komt erin tot uitdrukking wat iemand belangrijk vindt? en (2) moedig, bv. omdat die tegen de consensus ingaat of van gebaande paden afwijkt? en (3) in hoeverre ontstijgt de keuze aan louter eigen belang?

Nijmegen

Foto: Walk of Wisdom Nijmegen, Jan Alers