Wat terug doen voor de natuur!

,

Door Manja Bente, coördinator en mede ontwikkelaar van de Walk of Wisdom

Vanaf de eerste ontwikkeling van de Walk of Wisdom was het duidelijk dat we ook willen geven aan de natuur. Voor ons gevoel past het zorgen voor de aarde bij het als pelgrim onderweg zijn door het landschap.

Toen we ter voorbereiding op onze opening naar Santiago de Compostella liepen, schrokken we dan ook van het afval onderweg. Vaak gewoon achtergelaten door pelgrims. We begonnen elke dag tenminste drie stukken afval op te ruimen. We inspireerden anderen en anderen inspireerden ons.

Dat voelde goed en we besloten die aandacht vast onderdeel te laten zijn van de Walk of Wisdom traditie. In ons startpakket zit inmiddels standaard een zakje met de uitnodiging om mee te helpen.

Landschapsbijdrage

Van elke donatie voor ons startpakket sparen we daarnaast tenminste €1,- voor het landschap aan de route.

Het geld gaat naar natuurorganisaties als Natuurmonumenten, Gelders Landschap en de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap. We steunen de Vogelbescherming en ook ons begin- en eindpunt de Stevenskerk deelt in wat we krijgen. Een paar maanden terug hielpen we Staatbosbeer met een broedvlotje voor de Zwarte Stern en we kochten €1.000,- aan grond bij Land van Ons t.b.v. natuurinclusieve boeren.

filosofenbankje
Filosofenbankje (ontwerp: Tejo Zwanenburg), gespaard dankzij de donaties voor onze stiltewandelingen

Hoe meer pelgrims …

Dit jaar belooft een goed pelgrimsjaar te worden met al rond de 3.000 inschrijvingen. We kunnen dit jaar dus een mooi bedrag teruggeven.

Heb je concrete suggesties voor ons om iets te doen: laat het ons weten!

Mail naar [email protected]