Ritueel Pelgrimsroute Walk of Wisdom
Walk of Wisdom: bijschrijving in het pelgrimsregister

Stichting Walk of Wisdom will de wijsheid bevorderen via een pelgrimsroute van een week lopen met telefoon en internet zoveel mogelijk uit. De stichting staat los van een religie en gaat uit van de verbondenheid tussen mensen en de natuur. Ons grote plan is een gemarkeerde pelgrimsroute in elk land van de wereld. We zijn al begonnen met een pioniersroute van 136 kilometer rondom Nijmegen, waarvoor zich sinds juni 2015 meer dan 5.000 pelgrims inschreven.

Functieomschrijving eindredacteur website (m/v)

vrijwilligersvacature – per medio april

We zoeken een nauwkeurige en taalgevoelige eindredacteur die het verhaal van de Walk of Wisdom op de website goed verzorgd en bij de tijd houdt. Een belangrijke opdracht: de website is onze toegangspoort tot de route en we willen graag dat die een warm welkom uitstraalt met waardevolle informatie. Voor de techniek achter de website hebben we een andere vrijwilliger.

Jouw taken

  • De eindredactie van de vijftien vaste pagina’s op de website over de route, de stichting, de overnachtingen en het laatste routenieuws. De pagina’s moeten van tijd tot tijd worden nagekeken en geactualiseerd.
  • De eindredactie van de evenementen op de agenda. Er zijn ongeveer drie terugkerende evenementen per maand die eens per jaar worden aangemaakt en een paar keer per maand bijgewerkt als bv. de muzikant of voorlezer bekend is.
  • De eindredactie van verslagen van pelgrims en korte berichten vanuit de stichting.

De eindredactie vraagt zo’n twee tot vier uur per week. Wanneer je wilt, kun je in overleg met de hoofdredacteur ook meewerken aan het schrijven van eigen artikelen.

Wat vragen we

  • Goede beheersing van het Nederlands met gevoel voor verzorgde tekst- en beeldpresentatie.
  • Ervaring met het plaatsen van inhoud op het internet (we werken met WordPress) of de digitale vaardigheid om dit te leren.
  • Inspiratie voor de waarden van de Walk of Wisdom en woonachtig in of rondom Nijmegen (we houden graag ook fysiek contact!).
Feest WoW drie jaar
Feest WoW drie jaar door Marja Hakkoer

Wat bieden we

  • Gelegenheid om mee te helpen aan een inspirerende, nieuwe pelgrimsroute in een ontspannen, maar bevlogen vrijwilligersorganisatie.
  • Gratis deelname aan activiteiten van de Walk of Wisdom, zoals stiltewandelingen, de vrijwilligersborrel of de pelgrimsontmoeting.
  • Flexibiliteit: je bepaalt zelf wanneer je het werk doet en dit kan vanuit je eigen huis.
  • We doen veel terug voor de natuur in de vorm van zwerfafval opruimen, nestkasten ophangen en donaties aan lokale natuurprojecten: het is fijn om daaraan mee te werken en zo het bewustzijn te vergroten!

Vind je deze vrijwilligersvacature interessant of weet je iemand die hier geschikt voor is?
Reageren kan door voor 8 april een sollicitatie met je motivatie te sturen naar [email protected] Je krijgt altijd een reactie.

Voor vragen mail Damiaan Messing op [email protected]