136 kilometer afval opruimen – doe je mee?

,

Heb je ook zo genoten van de natuur aan de Walk of Wisdom en wil je helpen om iets terug te doen? We doen als pelgrimsroute mee met een wereldwijde actie om de planeet schoon te maken: World Clean up day, op zaterdag 18 september om 10.00u. Vertreklocaties worden nog bekend gemaakt.

Wil je een vertreklocatie zijn voor de prikactie? Mail [email protected].

Walk of Wisdom door Thomas Hontelez
Zwerfafval actie Waal Thomas Hontelez

Zwerfafval prikken verbindt mensen van allerlei komaf: wandelaar of niet. Steeds meer mensen ruimen uit zichzelf een stukje Nederland op en melden zich via Nederland Schoon aan voor een gratis zwerfprikpakket (link). Veel gemeenten verstrekken zelfs gratis afvalgrijpers (Google op gratis afvalgrijper en je gemeente).

Wij willen op 18 september om 10.00u een paar speciale stappen zetten, liefst 136 heuse groene kilometers. Samen met pelgrims, gastgezinnen, vrijwilligers en sympathisanten willen we dan op en rondom onze 136 kilometer lange route zwerfafval prikken. Daarmee wordt de verbondenheid tussen mens en natuur mooi zichtbaar en onderhouden we het schitterende landschap rondom Nijmegen. Doe je mee?

Onze route heeft de vorm van een duif, die we willen we die dag graag in beweging zetten. We zoeken dan ook meerdere verzamelpunten langs de route. Mail [email protected].

In Nijmegen, Beuningen, Berg en Dal, Druten, Heumen en Mook-Molenhoek kun je via Dar Wijkhelden een gratis afvalgrijper en zakken of handschoenen krijgen: link.