10.000 pelgrims

,

(© Foto: Ger Loeffen)
De Walk of Wisdom is geïnspireerd door verbondenheid met de wereld. Als symbool voor die verbondenheid werken we aan een pelgrimsroute in alle landen van de wereld. Het is nogal een plan!

Zweverig? Wij denken dat wereldwijde verbondenheid hard nodig is bij het oplossen van de grote problemen van deze tijd. Met bijna 8 miljard mensen kan niemand zich in eigen regio opsluiten. Iederéén wordt geconfronteerd met grootschalige klimaatverandering, natuurvernietiging, migratiestromen en ongelijkheid. Het is tijd om te landen, stelt de Franse filosoof Latour dan ook. Om de aarde niet langer als decor van ons handelen te zien, maar als ondergrond. Als habitat.

Wij willen bij die landing van harte helpen. Met een pelgrimsroute waar verbondenheid met de wereld centraal staat. Voeten op de grond en vooruit.

10.000 keer op weg naar wijsheid

Kleine handleiding voor de moderne pelgrim
Door Petra van Bloemendaal

De meeste fondsen geloofden niet in ons “utopisch plan.” Toch openden we in 2015 eigenwijs de eerste Walk of Wisdom: een pioniersroute van 136 kilometer rondom Nijmegen. Die route kreeg een grote regionale prijs, een serie op de nationale televisie en afgelopen augustus de 10.000e inschrijving als pelgrim. Hoera!

Hoe verder? Het succes geeft moed om de pioniersroute te internationaliseren. Het is de meest directe manier om onze wereldwijde ambities te realiseren. Als de internationale pelgrims net zo enthousiast worden als de Nederlandse, zijn er vast een paar die een Walk of Wisdom in eigen land ‘zien’ en willen beginnen. Utopisch – nee – organisch denken.

We gaan ons ook bezinnen via een tweede pelgrimsgetijdenboek: Op Weg naar Wijsheid. Het boek krijgt vier hoofdstukken – de pelgrimsgetijden – die elk eerst apart als e-book uitkomen en dan samen op papier. De eerste pelgrimsgetijde verschijnt in juni 2022. Thema: het mysterie van de inspiratie. Speciaal voor het boek nodigen we aansprekende persoonlijkheden uit de Walk of Wisdom te lopen en een bijdrage te schrijven. Ook verslagen van niet bekende pelgrims komen erin. Kunst en poëzie ‘verluchtigen’ de teksten, net als bij het eerste getijdenboek Seizoenen van het Leven (uitverkocht).

Hoe kun je helpen?

We hebben tot juni 2022 voldoende middelen om te werken aan de internationalisering en het eerste hoofdstuk van Op Weg naar Wijsheid. Voor de weg daarna hebben we hulp nodig.

Stevenspedel bij de pelgrimslauden
De unieke uitgave van ons eerste pelgrimsgetijdenboek Seizoenen van het Leven. Het bevat alle originele kunstwerken en er is maar één exemplaar van. We lezen er iedere eerste zaterdag iets na zonsopkomst een verhaal uit voor: welkom! Zie vertrekceremonie de pelgrimslauden.

Niet financiële manieren om te helpen:

stiltewandeling Walk of Wisdom
Foto: Marja Hakkoer
  • draag een inspirerende persoonlijkheid voor die we uitnodigen de route te lopen en een verslag te schrijven.
  • woon je aan de route? We hebben slaap- en eetadressen nodig voor onze gasten. 
  • sociale media vaardigheden? Onze Facebook pagina heeft aandacht nodig. 
  • goed in Engels? We hebben hulp nodig bij het vertellen van ons verhaal voor een internationaal publiek.

Maak het mogelijk: 

  • Doneer €10,- of meer. Je krijgt in juni 2022 de eerste pelgrimsgetijde als e-book en financiert zo de tweede. Doen: link.
  • Doneer €50,- of meer en je wordt wat ons betreft ook een heuse engel. Aardse voordelen zijn behalve de eerste pelgrimsgetijde (e-book) ook een speciale uitnodiging voor de presentatie. Doen: link.
  • Doneer 3 jaar €333,- als supersponsor. Je krijgt een stalen beeld van Pelgrim, ontworpen door Huub en Adelheid Kortekaas. Deze kunstenaars zijn een grote inspiratiebron voor de Walk of Wisdom en ontwierpen het symbool als een hedendaagse beschermengel. Doen: link.

Cultuurliefhebber of bedrijf?

  • Sponsor in overleg met ons het honorarium van een inspirerende gast pelgrim. Een inhoudelijke verbinding met wat je raakt of voor bedrijven een originele manier om je waarden en missie te laten zien. Mail: [email protected].
  • Haal een stuk culturueel ergoed in huis en koop een miniatuur uit ons eerste pelgrimsgetijdenboek Seizoenen van het Leven. Beperkte oplage. De opbrengst wordt door kunsthandel Intermedi-Art verdeeld over kunstenaar en stichting Walk of Wisdom.
  • Doe mee aan de veiling van de unieke uitgave van dit eerste pelgrimsgetijdenboek met alle originele kunstwerken. De uitgave staat nu in de Stevenskerk (zie foto, boven, beginprijs €15.000,-). De Middeleeuwse getijdenboeken waarop dit boek geïnspireerd is, zijn nu miljoenen euro’s waard.