Stichting Walk of Wisdom Startpakket voor één pelgrim Startpakket Walk of Wisdom voor één pelgrim.. Product #: Startpakket Regular price: $27.50 $27.50

Startpakket voor één pelgrim

Uitgever: Stichting Walk of Wisdom

Prijs: 27.50

Beschikbare Opties

Aanvulling:

omslag Walk of WisdomInschrijven als pelgrim

Je schrijft je in voor een ´walk of wisdom´ door een startpakket te bestellen. Een startpakket kost €27,50 + €3,95 verzendkosten. Het pakket is zonder verzendkosten te koop in de Nijmeegse Stevenskerk (+1 Euro voor de kerk).

In het pakket zitten o.a. de routegids, een speld van ons logo en een uniek vogelringetje (zie details).

Wist je dat de vorm van onze route op een vliegende vogel lijkt? We ontdekten het pas na het bedenken van de vogelringetjes.

Marjoke Schulten constellatie de reis

Waaruit bestaat het startpakket?

Pelgrim: een speld met het icoon van onze route in cortenstaal, afmeting 99 mm. Pelgrim is gemaakt door het kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas en onze moderne `beschermheilige' die ook terugkomt als routemarkering.

Pelgrimsveter: een leren schoenveter die dienst doet als bedelband. Bij elk van de 11 gemeenten langs de route haal je een vogelringetje op als bewijs dat je de route hebt gelopen. Wil je liever een katoenen veter? Mail ons dan!

Vogelring: een vogel knijpring met het inschrijfnummer en jaartal van je 'walk of wisdom'. Dit is je bewijs van inschrijving. In de elf gemeenten van de route krijg je een vogelringetje met de naam van de gemeente. De adressen zitten in de routegids.

Routegids: een compacte gids met 34 detailkaarten, puntsgewijze routebeschrijving en overnachtingsadressen en halteplaatsen. 

Paginarecht: het recht na afloop een pagina in te sturen ter selectie voor Seizoenen van het Leven, een hedendaags getijden- en pelgrimsboek

Uitbreidingsmogelijkheid een exemplaar van Seizoenen van het Leven voor 17,50 Euro (winkelprijs 19,90).

GPS

Heb je een GPS apparaatje, dan kun je ons na inschrijving mailen voor de GPS-track. Deze sturen we gratis toe. 

Foto: Constellatie, een miniatuur van Marjoke Schulten uit Seizoenen van het Leven: ons hedendaags getijden- en pelgrimsboek door Marjoke Schulten. 

Siemen Dijkstra Elyzeese velden everlasting journey

Verzendkosten

Een startpakket kost €27,50 en de verzendkosten binnen Nederland bedragen €3,95. Bij een extra boek komt er €0,55 bij. Buiten Nederland zijn de totale verzendkosten €6,95 voor één startpakket en €11,95 met een boek erbij. 

Het pakket is zonder verzendkosten te verkrijgen in de Stevenskerk van Nijmegen (+1 Euro voor de kerk).  Openingstijden: link.

Afbeelding: Elyzeese Velden door Siemen Dijkstra, in Seizoenen van het Leven: een hedendaags getijden- en pelgrimsboek. De Elyzeese Velden liggen in Ubbergen, op ongeveer 12 kilometer na het begin. 

 

Vragen over inschrijvingen en startpakket

Hoe schrijf ik me in?

Inschrijven voor een Walk of Wisdom gaat door een startpakket te bestellen met daarin o.a. de routegids, het icoon van de route door Huub en Adelheid Kortekaas en de pelgrimsveter met een vogelringetje met je unieke inschrijfnummer en jaartal van je walk of wisdom. 

Je kunt een startpakket voor één persoon bestellen, een cadeau startpakket of een startpakket voor meerdere pelgrims met eventueel kinderen. 

Hoe gaat het na de inschrijving verder?

Hoe gaat het verder?

Na inschrijving en betaling krijg je het startpakket toegezonden. Op de dag van vertrek meld je je in de Stevenskerk bij de dienstdoende vrijwilliger (openingstijden). Deze schrijft je naam in het logboek samen met je inschrijfnummer en startdatum. Vervolgens mag je zo lang over de route doen als je wilt. Wanneer de kerk gesloten is, kun je aanbellen bij Stevenskerkhof 62/64 of na 12.00u naar brouwerscafé De Hemel op de Franse Plaats 1, vlakbij de Stevenskerk. Wil je voor die tijd vertrekken, download dan de pagina uit het logboek in doe die in de bus bij Kerkboog 2, onder de poort voor de kerk (link).

De route eindigt in de Stevenskerk. Daar controleert de dienstdoende vrijwilliger of je van alle gemeenten een vogelring hebt en krijg je bij goed gevolg het laatste ringetje: dat van Nijmegen. Natuurlijk kan het zijn dat je door overmacht een ringetje mist, die vullen we hier dan aan.

Hiermee heb je het recht een pagina in te sturen voor toekomstige edities van Seizoenen van het Leven, een hedendaags getijden- en pelgrimsboek. Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt en de andere publiceren we online of in ons nog op te richten tijdschrift wanneer je hiervoor toestemming geeft. 

Je regelt zelf je overnachtingen en bepaalt zelf thema en tempo van je tocht.

Ik wil alleen de routegids, kan dat?

De Walk of Wisdom met alleen een routegids?

Nee, dat gaat niet. We willen de Walk of Wisdom laten uitgroeien tot iets dat meer is dan alleen een mooie wandeling. Vandaar dat we er symbolen en rituelen omheen ontwikkelen, zoals de icoonspeld en de pelgrimsveter en straks ook vertrekceremonies. Als je liever alleen wilt wandelen: er zijn in Nederland vele prachtige wandelingen die je kunt uitkiezen! Kijk bijvoorbeeld op wandelnet.nl

Ik wil het startpakket zonder verzendkosten kopen, kan dat?

Je kunt het startpakket zonder verzendkosten kopen in het begin- en eindpunt de Stevenskerk te Nijmegen. De Stevenskerk is vaak open tussen half elf en vijf uur en als de kerk dicht is, kun je aanbellen bij Stevenskerk 62 en vragen naar de beheerder Rens of Jan. In de kerk betaal je geen verzendkosten en alleen een bijdrage van 1 Euro t.b.v. de kerk. Kijk hier voor de actuele openingstijden: link.

Ik wil met kinderen lopen, krijgen zij korting?

Korting voor kinderen

Maar zeker, we vinden het geweldig als ook kinderen de Walk of Wisdom lopen. Daarom kunnen zij inschrijven tegen kostprijs wanneer ze samen lopen met een volwassene. Kijk bij het startpakket voor twee of meer personen via deze link.

Kan ik mij samen met iemand anders opgeven?

Twee of meer startpakketten op één adres

Je kunt je aanmelden als een groep van twee of meer personen via deze link. Geef bij de opmerkingen bij het afrekenen wel alle namen en emails van de pelgrims op zodat ze ook op worden genomen in de statistieken en een pagina mogen insturen voor Seizoenen van het Leven. 

Vragen over route en overnachtingen

Kan ik de route in etappes lopen?

Ons advies is de route in één keer te lopen en hiervoor de tijd te nemen die je nodig hebt. De ervaring leert namelijk dat je pas na een of twee dagen een beetje los komt van de dagelijkse routine. 

Overigens is vrijheid een van onze kernwaarden, dus als je het anders wilt doen, leggen we je geen strobreed in de weg. Patricia Akkermans maakte een OV-schema om de route met haar partner Bodorien te lopen en aan het eind van elke etappe weer met openbaar vervoer naar huis te gaan: link

Hoe zit het met overnachtingsadressen?

Overzicht overnachtingsadressen

In het startpakket zit een routegids met alle overnachtingsmogelijkheden langs de route. Deze lijst staat ook op de site (link). Verder groeit er een lijst met gastgezinnen. Die kun je downloaden via dezelfde link.

Is de route gemarkeerd?

Aan markeringen wordt hard gewerkt!

We zijn op dit moment hard aan het werk om overal toestemming te krijgen de route te markeren. Op een groot gedeelte van de route hebben we de toestemming al binnen en is gemarkeerd. Het kan zijn dat het eerste jaar niet alle stukken gemarkeerd zijn, maar we brengen een hele goede routegids uit met compacte beschrijving en detailkaarten. Deze gids is goed gecontroleerd en nagelopen, dus in principe moet je er uit komen. Er is ook een GPS-track beschikbaar voor pelgrims. Wil je de laatste stand van zaken, kijk dan bij laatste routenieuws of neem contact met ons op. 

Ik wil met een hond lopen, kan dat?

De Walk of Wisdom met een hond

Bijna overal kun je de route lopen met een hond al zul je die in natuurgebieden wel moeten aanlijnen. Kijk bij de ingang van elk gebied goed op het bordje van de natuurbeheerder. Boeren vragen je met klem je hond aan te lijnen bij weilanden waar koeien grazen. De uitwerpselen van honden kunnen een bacterie dragen die misgeboorten veroorzaakt, daar wil je als pelgrim natuurlijk niet de aanstichter van zijn!

Er is ons tot nu 1 omleiding bekend vanwege een gebiedsverbod voor honden, het stukje tussen routekaart 27 bolletje 10 en routekaart 28 bolletje 3. Blijf de asfaltweg volgen bij bolletje 10 en ga niet "links door het heggetje". Deze weg heet de Elzendweg en de route valt hier vanzelf weer mee samen bij routekaart 28 bolletje 3.  

Overnachtingsadressen

Dankzij tips en rondvragen begint een aardig overzicht te groeien van overnachtingsadressen waar de hond welkom is. Aanvulling zijn welkom: kijk hier voor het overzicht en de tips. 

Valt er ook wat te beleven en te zien?

Reis naar binnen

  • Bart Kouwenberg Groesbeek

De Walk of Wisdom is bedoeld als een pelgrimsroute: wat er in je omgaat is belangrijker dan wat er buiten je te zien is.

Dat neemt niet weg dat we volgens velen een prachtige route hebben met een diversiteit aan natuurgebieden en oude cultuurlandschappen. Je gaat door drie provincies en twee landen, van nieuwe wildernis in de Ooijpolder tot on-Nederlandse hoogteverschillen in Berg en Dal, een uitgestrekt woud (Reichswald), een van de mooiste bossen van Nederland (Jansberg), de Mookerhei, de moerassen van de Hatertse Vennen en oude vestingstadjes als Grave en Ravenstein en de heerlijkheid Leur en Hernen.

Een van de weinige kastelen in Nederland die nooit is belegerd (Hernen) ligt aan de route net als een bijzondere openlucht kruisgang van kunstenaar Jac Maris (Bergharen). Begin- en eindpunt is de zelfverklaarde oudste stad van Nederland: Nijmegen. Een van de meest indrukwekkende monumenten van de stad is ons begin- eindpunt: de Middeleeuwse Stevenskerk. Ga er vooral op zoek naar een heilig verklaard vrouw met baard (sint Ontcommer) en een grote uitvoering van ons icoon Pelgrim, die tegen een muur staat geschroefd. 

Meer informatie over de route.  

Foto: Bart Kouwenberg.

Andere vragen

Waarom de Stevenskerk, jullie zijn toch niet religieus?

Processie radboud universiteitDe Stevenskerk is niet alleen een kerkgebouw, maar ook een algemeen inspirerend en cultureel trefpunt in een van de mooiste en oudste gebouwen van Nijmegen. Er worden concerten gegeven en de Radboud Universiteit houdt hier haar plechtigheden. Wanneer je er geweest bent, begrijp je waarschijnlijk vanzelf waarom we het hebben uitgekozen als centrum van de route. 

Waarom heet de route Walk of Wisdom?

Het woord wijsheid past uitstekend bij de visie van een wereldwijde route die mensen over de grenzen van religie en cultuur met elkaar wil verbinden. Wijsheid is universeel en groeit door de ervaring. Die ervaring is een van de belangrijkste bronnen van wijsheid en een bron waartoe iedereen toegang heeft. 

Waarom geen Nederlandse titel?

We gebruiken een Engelstalig woord, omdat het Engels de internationale taal van dit moment is. Vanuit de ervaring die we opdoen in Nederland is de ambitie een wereldwijde route te worden. 

Walk of Wisdom logo Huub en Adelheid Kortekaas

Geef de pelgrim moed: Vriendencampagne 2017