Intermedi-Art Kunstzaken Seizoenen van het Leven (populaire uitgave) De eerste uitgave van ons hedendaags getijden- en pelgrimsboek met bijdragen van symbolische voorlop.. Product #: SvhL#1 Regular price: $19.95 $19.95

Seizoenen van het Leven (populaire uitgave)

Uitgever: Intermedi-Art Kunstzaken

Prijs: 19.95

Constellatie Marjoke SchultenDe eerste en populaire uitgave van het hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven. Met bijdragen van symbolische voorlopers van de Walk of Wisdom en kleine schilderingen (miniaturen) rondom universele thema's. Naast deze populaire uitgave met reproducties, komt er één uniek exemplaar met alle originele miniaturen.

De bijdragen komen o.a. van Désanne van Brederode, Tommy Wieringa, Herman Wijffels, Inez van Oord en Jan Terlouw. Zij schreven een pagina over een ervaring die hen een stukje wijzer heeft gemaakt of nog altijd inspireert. Pelgrims die de route uitlopen, mogen een pagina insturen ter selectie voor volgende edities.

Het boek is uitgegeven door Intermedi-Art Kunstzaken. De miniaturen uit het boek zijn ook te koop via de website. 10% van de opbrengst gaat naar stichting Walk of Wisdom.

Hiernaast: Constellatie door Marjoke Schulten.

Inspiratiebron: de Middeleeuwse getijdenboeken

Getijdenboek MiddeleeuwsSeizoenen van het Leven is geïnspireerd op de Middeleeuwse getijdenboeken. Edellieden lieten in die tijd in navolging van monniken persoonlijke gebedenselecties uitgeven om op vaste tijden van de dag te bidden. De boeken stonden vol met miniaturen over het leven van Christus, zonden en deugden, heiligenlevens, etc. Vaak kwam de opdrachtgever zelf terug in één van de schilderijen. 

In Seizoenen van het Leven is het verlangen onder de Middeleeuwse getijdenboeken vertaald naar de `zelf- zoek spiritualiteit` van deze tijd. De strakke getijdenindeling is losgelaten net als de exclusief christelijke boodschap. In plaats daarvan is er een pelgrimsboek gekomen waarin symbolische voorlopers iets van hun inspiratiebron laten zien. Kijk hier voor een overzicht van de voorlopers

De afbeelding hierboven komt uit het Middeleeuwse getijdenboek Les Belles Heures en werd gemaakt door de Nijmeegse gebroeders van Limburg in opdracht van de duc de Berry. Meer informatie bij de stichting Gebroeders van Limburg.

Miniaturen Seizoenen van het Leven

De miniaturen in het boek gaan over universele thema´s. Het zijn kleine schilderingen in A5 formaat speciaal gemaakt door verschillende kunstenaars uit het netwerk van Intermedi-Art Kunstzaken. Een selectie:

Gea Karhof: de Cloud

de Cloud Gea Karhof

Siemen Dijkstra: Elyzeese Velden

ELyzeese velden

Judith Krebbekx

Judith Krebbekx

Gerrie Dobbelaar: Zomer

Zomer Gerrie Dobbelaar

Verzendkosten

De verzendkosten binnen Nederland bedragen €4,50 en buiten Nederland €6,95. Het boek is zonder verzendkosten te koop bij de Stevenskerk (begin- en eindpunt route) en de Nijmeegse boekhandels Dekker van de Vegt, Augustinus en Hilarion.

Korting voor pelgrims

Pelgrims die zich inschrijven voor een 'walk of wisdom' kunnen bij hun inschrijving het boek tegen korting kopen voor €17,50 (+€0,55 extra verzendkosten) in plaats van €19,90.

 

Door Annelies Berende op 27 november 2015
Wij hebben dit "hedendaags getijdenboek" aangeschaft tijdens de opening van de Walk of Wisdom op 21 juni 2015.
Ik vind het een fijn, rustgevend boek en gebruik het inderdaad als een getijdenboek. Het ligt op mijn nachtkastje waardoor ik regelmatig een verhaal, overdenking, column lees voor het slapen gaan.
Sommige bijdragen heb ik reeds meermalen gelezen en overdacht.
Prachtig vormgegeven, inspirerende gedachten, handzaam en mooie kunstwerkjes maken dit boek tot een gebruiksboek en geen boek voor salonafel of boekenkast. 
Door Piet Muller uit Malden op 12 februari 2016
Ik kan bevestigen dat het Seizoenenboek heel goed is voor virtueel pilgrimeren. Ik gebruikte het als 'bedboek' en bleef er heel vaak een tijdje wakker na, vervuld van inspiratie. Voor mij was het heel fijn om het boek nà mijn wandelingen te lezen.

Walk of Wisdom logo Huub en Adelheid Kortekaas

Geef de pelgrim moed: Vriendencampagne 2017