Ervaringen van pelgrims die de Walk of Wisdom hebben gelopen. Inzendingen voor de tweede uitgave van ons pelgrimsgetijdenboek zijn maximaal 220 woorden of 2/3 pagina van een routekaart uit de gids. 

Subcategorieën van deze categorie:

Routecamera
SEPT
19

"Laat je maskers vallen, toon je ware gezicht" (Huib Wijtenburg, pelgrim 999)

Met prachtige muziek en liederen werden wij op zaterdag 17 december 2016 uitgeleide gedaan op onze pelgrimstocht.

Bij het vertrek uit de Stevenskerk sprak ik het volgende gedicht uit:                                                     

Labyrint

Heb je het verlangen om te dwalen

in je eigen labyrint

Van buiten naar binnen

Ben je nieuwsgierig

wat je daar vindt?

Door met lezen
SEPT
08

"Het was niet zomaar een wandeltocht" (pelgrim Ieke Witteveen)

In het voorjaar van 2017 wordt mijn veerkracht op de proef gesteld en ik besluit dat ‘t nu het moment is om de Walk of Wisdom te gaan lopen, een pelgrimsroute in Nederland die symbool staat voor de weg naar binnen op zoek naar zin en betekenisgeving. 

Omdat ik van kamperen houd, bivakkeer ik op een camping in de regio en 7 augustus loop ik, samen met een vriendin die me op het spoor van deze route zette, de eerste etappe vanuit de Stevenskerk door de Ooijpolder naar Beek-Ubbergen. Tien dagen en 136 kilometer later ben ik terug op dezelfde plek en sluit ik, heel passend bij mijn stemming van dat moment, de route af met een hapje en een drankje in eetcafé De Hemel, genietend van heerlijke jazzmuziek.

Door met lezen
AUG
21

'In ongeborgenheid gaan nieuwe deuren open' (Lucy van Norel, pelgrim 1011)

Hoe ontroerend om onder een haag zingende mensen door te lopen als start van het lopen van de Walk of Wisdom… En het is een grote haag van mensen: mijn vertrek is de afsluiting van een feestelijk samenzijn ter gelegenheid van het vertrek van de 999e pelgrim van dit geweldige initiatief! 

Daags voor mijn vertrek lees ik een gedicht waarin ik geraakt word door een zin

...
Door met lezen
AUG
20

Een pure tocht

Een pure tocht

"Zo weer thuis van een geweldige wandeling.
De walk of wisdom.
136 km door en rond Nijmegen.
Wat een mooie route, zo divers.
Heuvels, heide, uiterwaarden, beekjes, velden, bossen, liefde, rust, stilte, alles komt er in voor.

Dankbaar aan mij zelf dat ik dit heb gedaan, ook dankbaar voor de organisatie jullie hebben iets heel moois neergezet.  
De indrukken die ik opgedaan heb, zitten in mijn hart en ziel. Daarom heb ik geen foto's gemaakt. Dus ga zelf deze ervaring aan, om te ervaren hoe mooi het is."

...
Door met lezen
JULI
27

"Een roodborstje brengt mij weer op het spoor" (José Rasenberg, pelgrim 954)

José Rasenberg verloor haar vader op jonge leeftijd. Zijn grootste hobby was vogeltjes kweken om hoge punten te scoren op de jaarlijkse tentoonstelling in het dorp.

Op haar tocht moest José net als altijd bij elk roodborstje dat zich in haar buurt bevindt aan haar vader denken.

Door met lezen
JULI
24

‘Mijn belangrijkste leerpunt: ik mocht stoppen van mezelf’ (pelgrim Ans van de Leemkolk)

Op 18 maart 2017 vertrok ik vanaf de Valkhofkapel in Nijmegen. Mijn doel: in vier dagen The Walk of Wisdom lopen met een rugzak ter voorbereiding van mijn wandeling van Porto naar Santiago!

Door met lezen
JULI
11

Lopen in vertrouwen (pelgrim Wil Kouwenberg)

 

‘Het universum regelt de details’ is een van de zinnen die ik meedraag in mijn leven. Ook gedurende mijn Walk of Wisdom.

Een cadeau aan mezelf uit dankbaarheid dat ik weer kon lopen na een heftige periode van veel complicaties na een val. Maar ook de behoefte deze walk te lopen als respect en eer aan mijn leven, mijn leven precies zoals het was en is.

Door met lezen
JUNI
28

Meanderend leven (door Joska van der Meer, pelgrim 786)

Als kind leerde ik een prachtig woord: meanderen. Het beekje waar we met blaadjes een bootjesrace speelden, slingerde met scherpe bochten door het bos. Om te winnen, moest je blaadje terecht komen in de snelle stroom van de buitenbochten. Als je pech had, kwam het terecht in het bijna stilstaande water in de binnenbocht of nog erger het dreef op de oever. “Die bochten noemen ze meanderen”, vertelde mijn moeder. “In veel grote rivieren halen ze die bochten eruit, dan kunnen de schepen sneller doorvaren.”

Eén stroom

Tijdens de Walk of wisdom dacht ik vaak aan dit mooie mijmerende woord meanderen. Bij beekjes, op de slingerende dijkjes met heel in de verte die rechtgetrokken rivier of de nieuwe kaarsrechte dijk.

Door met lezen
JUNI
14

'Er ligt iets voor jou op de route' (Marlissa Dijk en Erna Bouwhuis over hun pelgrimstocht)

Nieuwsgierig en met frisse moed liepen mijn dochter en ik van 21 tot en met 26 april 2017 de Walk of Wisdom.

...
Door met lezen
JUNI
05

'De Walk of Wisdom was misschien wel de mooiste lange-afstandsroute tot nog toe' (Ellie Smeekens en Maarten Smits)

We ontwikkelen de Walk of Wisdom als een pelgrimsritueel waarbij je meerdere dagen gaat lopen met telefoon en internet uit. Maar we zouden 'het pad van je eigen wijsheid' niet zijn als pelgrims het heel anders doen. Hieronder een mooi verslag van Ellie Smeekens en Maarten Smits, waarvan we moeten blozen!

Zondag 7 mei liepen we de laatste etappe van de Walk of Wisdom.We zijn gestart op 29 december 2015 en hebben in totaal 9 (hele of halve) dagen gelopen in verschillende jaargetijden en  met heel wisselend weer; stralende zon, mist, regen.

Meestal met zijn tweeën, enkele stukken ook liep één van onze dochters mee. Elke keer weer brachten de wandelingen ons opnieuw in verbinding met onszelf en met de omgeving waarin we liepen.

Door met lezen

Walk of Wisdom logo Huub en Adelheid Kortekaas

Zoek een bericht

Geef de pelgrim moed: Vriendencampagne 2017